Kategórie
 
 
 
 
 

Zero waste kancelária

43751580_1973075606318528_565105455773253632_n.jpgV kabelke nosím sieťovku, pri ruke mám plátenú tašku s vrecúškami na vážené potraviny a žiadna zaváracia fľaša u nás nepríde nazmar. U nás v práci sme sa tiež rozhodli zaviesť zero waste. Inšpiroval nás aj Kancel bez koša, kde sa spoločnosť Curaden zaviazala drasticky znížiť množstvo vytvoreného kancelárskeho odpadu. Návyky z domu sme preniesli do Zelenej kancelárie. A aby sme aj my prispeli svojou troškou, zaviedli sme bezobalové nakupovanie aj do kancelárií. 

Bezobalu v kancelárii

Predávame kancelárske potreby a do kancelárií dopĺňame aj čistiace prostriedky vo vratnom obale. Namiesto chémie dodávame v spolupráci s Tierra Verde prírodné prostriedky. Firmy si objednávajú saponát na riad, či univerzálny čistiaci prostriedok už v litrovom balení. Prvé dostanú vo vratnom obale, ktorý nám vrátia pri ďalšej dodávke. Obľúbené sú aj 25 l nádoby. Čapovacie zariadenie umožňuje prostriedok na umývanie riadu dopĺňať do kuchyniek alebo pri upratovaní. Zamestnanci si v rámci firemných benefitov, čapujú aj domov a uhlíková stopa bez zbytočnej cesty do obchodu sa znižuje. V ponuke máme gél na riad, univerzálny i WC čistič, sódu bikarbónu, prací gél a aviváž. Učíme klientov, ako si vyrobiť vlastnú vôňu v rozprašovači. Všetko na prírodnej báze. Snažíme sa presvedčiť zákazníkov, že voda z vodovodu je pitná a vyhnúť sa množstu plastových obalov od minerálok a sýtených nápojov. Je to ale dlhá cesta.

Druhý dych a cirkulárna ekonomika

Poznáte ten zvuk trieštiaceho sa skla, keď auto OLO s hydraulickou rukou zdvíha zvon s použitým sklom a sype ho do nákladného priestoru? Vtedy sa končí jedna fáza života skla. Roztaví sa a ide do výroby. Sme nadšenci, ktorí stoja za značkou Druhý dych sa pokúšajú vdýchnuť nový život fľašiam, z ktorých sa už dopilo víno. 

42194232_1964107543882001_132359600593698816_n.jpgKolegyne z Office servisu

Počet členov nášho tímu poctivo navyšujú kalifornské dážďovky. Najprv sme sa museli trošku zoznámiť, aby sme vedeli, čo vo vermikompostéri majú radi. Takže mušky už našťastie odleteli. V súčasnosti žijeme v symbióze a neprekrmujeme.

Ako znížiť množstvo odpadu v kancelárii?

Ponúkame kanceláriám riešenia, ako odmietať zbytočné produky, znižovať spotrebu neekologických materiálov, opakovane používať obaly, recyklovať papiere, či zvyšky zeleniny a požičiavať si navzájom zariadenia, ktoré nepotrebujeme každodenne.

Lucie Meisnerová

meisner@officeservis.sk

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia