Kategórie
 
 
 
 
 

Ako si vybrať reklamné predmety na váš ZERO WASTE EVENT

Pracovné stretnutia bez odpadu sú na vzostupe. Po desaťročia sa na podobných stretnutiach vytváralo obrovské množstvo odpadu od papiera po jednorazové flľaše s vodou. Dnes už účastníci konferencií a seminárov očakávajú ekologickejší prístup. Od zodpovedných hostiteľov sa očakáva premyslený spôsob na zníženie alebo nevytváranie odpadu.

Pri plánovaní zelených stretnutí alebo udalostí začína všetko výberom miesta. Ideálny je výber miesta, ktoré je pre účastníkov ľahko dostupné a mimo mesta. Hľadajte konferenčné centrá so skúsenosťami s akciami s nulovým odpadom a udržateľnosť berú ako prioritu.

Reklamné predmety

Pri plánovaní si doprajte čas na vyhľadávanie reklamných predmetov s atribútmi šetrnými voči životnému prostrediu. Vyberajte catering, ktorý nepoužíva jednorazové riady. Objednajte si fontánky alebo staničky na doplnenie vody a umiestnite ich po celom priestore. Po registrácii dajte návštevníkom nádobu na vodu, ktorú si počas akcie môžu dopĺňať. Umývateľné fľaše na vodu môžu byť vhodným reklamným predmetom. Ak si ich účastníci pri odchode zoberú, ďalej rozširujú elimináciu potreby fliaš na jedno použitie alebo jednorázových pohárov. Ako pozornosť pre účastníkov môžepte poskytnúť bavlnený uteráčik na ruky.

Menovky na šnúrkach

Pre akciu s nulovým odpadom si vyberte recyklované a biologicky odbúrateľné menovky a šnúrky. Niektoré je možné kompostovať. Ak potrebujete pevné šnúrky, ktoré nie sú ani kompostovateľné ani biologicky odbúrateľné, môžete si vybrať šnúrky šetrné k životnému prostrediu vyrobené z recyklovaných plastových fliaš. Po skončení podujatia môžu byť opätovne použité, darované miestnym školám na tvorivé dielne.

Včasné plánovanie 

Objednajte si reklamné predmety aspoň mesiac pred udalosťou. Čas, zdroje a mimoriadne náklady súvisiace so zrýchlenou dopravou sú zbytočnou záťažou pre životné prostredie. Rátajte aj so znížením uhlíkovej stopy. Zarátajte do svojej kalkulácie aj objem emisií plynov, ktoré vzniknú pri príprave konferencie a majú dopad na podnebie Zeme.

Recyklácia

Účastníci by mali mať k dispozícii recyklačné stanice na všetko, čo môže byť opätovne použité alebo darované, vrátane papiera, hliníkových plechoviek, konferenčných tašiek a ďalších. Informujte ich, čo môže byť recyklované a čo nemôže. Nevyužité materiály a produkty darujte lokálnym neziskovým organizáciám.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia