Kategórie
 
 
 
 
 

Kancelária budúcnosti

Kancelária budúcnostiČo je to dobrá kancelária? A zdravé pracovné prostredie? Skúsme preskúmať protiklad, aby sme našli odpovede na tieto otázky. Čo je to zlá kancelária? Je to preplnený stôl, kde niekedy pridlho sedíte na starej kancelárskej stoličke? Je to zlý vzduch a príliš slabé osvetlenie, ktoré vás unaví aj napriek galónom kávy? Sú to telefónujúci kolegovia, kvôli ktorým trvale strácate koncentráciu alebo pocit, že práca nemá zmysel a preto už ste to už vnútorne rezignovali? Existuje množstvo dôvodov, ktoré nás stresujú, spôsobujú bolesť hlavy alebo chrbta a psychickú nepohodu. Tak či onak náš výkon klesá a s ním aj pocit pohody. V najhoršom prípade dokonca ochorieme. Prinášame zopár návrhov ako zlepšiť náš kancelársky svet.


 

Jedno jablko denne

Čučoriedky, zelená kapusta, quinoa, goji bobule, kakao a chia semená sa označujú ako superpotraviny. Niet pochýb, že tieto potraviny sú zdravé, ale nie nevyhnutne tak výnimočné, ako naznačuje názov. Potravinársky priemysel tým obchádza zákaz neoveriteľných sľubov o prínosoch pre zdravie. Termín "super" naznačuje výnimočnú kvalitu, ale bez konkrétneho dôkazu. Nie je prekvapením, že v súťaži so superovocím zostávajú staré dobré jablká ležať v obchode na polici, aj keď obsahujú pektín, ktorý znižuje krvný tlak a hladinu glukózy alebo bór dobrý pre kosti a mozog. Jablko počas jedenia čistí zuby a zabíja baktérie v ústach. A čo viac obsahuje málo kalórií a sodíka, je bohaté na vlákninu a vitamín C a zachováva si živiny až dvesto dní od odtrhnutia zo stromu. Jablká a hrušky z našich záhrad a sadov, ktoré neboli chemicky ošetrované, do tela dávajú iba vitamíny a zdraviu prospešné látky. Jablko by preto malo, určite mať miesto na ovocnej mise vo vašej kancelárii - spolu s iným ovocím, pre vyváženú stravu.

Čerpacia stanica

NAGA magnetické tabuleTen podivný zvuk, ktorý vychádzal niekde zo vzdialenej chodby vašej kancelárie, sa skoro stratil. A s ním aj jej príčina - výdajník vody. Tento stojanček je v tradičnej kancelárii cenený nielen pre kvalitu vody pokiaľ možno bez rias, ale hlavne pre jeho sociálnu zložku. Neformálna výmena názorov medzi kolegami pri výdaji vody sa stala rutinou. Ale potom nastal vek značkovej vody a chladničky v moderných kanceláriách boli zásobované vodou z fľaše: Najprv "Evian", potom "Fidži" alebo "Voss" a nespočetné ďalšie značky zvýšili ceny do nepredstaviteľnej výšky a výber pitnej vody sa stal rozhodnutím o životnom štýle. Medzičasom humbuk okolo vody zaniká, a dokonca aj v najmodernejšej kancelárie majú vodné filtračné systémy, ktoré z kohútikovej vody odstraňujú trocha vápnika, ale inak veľké vzrušenie neposkytujú. Ale vo dverách už má nohu ďalší trend, Leogant, spoločnosť so sídlom v Berlíne, dômyselným filtračným procesom premieňa vodu z vodovodu na osviežujúcu pramenitú vodu, pretože ako píšu na svojej internetovej stránke, "čistá voda neznamená zdravá voda". Tak si zvykajte na myšlienku, že v blízkej budúcnosti sa spolu s kolegami zhromaždíte okolo výlevky v kuchyni, spustíte "Water Cooler Talk 2.0" a získate pohár čerstvej pramenitej vody.

Malý hlad

Malé občersvenie medzi jednotlivými jedlami, je rovnako nebezpečné ako je populárne. Nebezpečné preto, že kedykoľvek počas dňa vám názov občerstvenie poskytuje únik z rutiny v kancelárii. Oproti tomu, prestávka na obed je prvou vecou, ​​ktorú treba obetovať, keď sa v práci začne peklo.

Niečo na zahryznutie ako arašidy, praclíky alebo popcorn sa koncom 19. storočia v USA predávali na ulici a kvôli nedostatočnej hygiene boli považované za jedlo pre nižšiu triedu. Ale počas hospodárskeho zázraku päťdesiatych rokov už ani stredná trieda neodolala príťažlivosti niečoho na chrúmanie a odmenila sa za každú hodinu strávenú sledovaním televízie popcornom alebo zemiakovými lupienkami. V mnohých kanceláriách o nich vedeli už dávno a popoludní ich ponúkali namiesto olovrantu spolu s miskou ovocia. A to platí dodnes. Čím sladšie a nezdravšie, tým je občerstvenie populárnejšie. Zdravé občerstvenie ako orechy a ovocie sú lepším pomocníkom pri sústredení, ale víťazí čokoládová tyčinka, ktorá vám osladí popoludnie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia